Hvad er Glutamin

Glutamin


L-Glutamin er en efterspurgt aminosyrer i kroppen. Det bruges af fordøjelsessystemet og hjælper til at forstærke immunsystemet. 60 % af de frie aminosyrer der findes i skeletmuskulaturen er L-Glutamin. L-Glutamin spiller desuden en vigtig rolle i L-Glutamin metabolismen, og det lader til at være et meget vigtigt kosttilskud for bodybuildere og dermed personer der ønsker at opbygge muskler. Som tilskud lader det til at modvirke muskelnedbrydning, da et tilskud af forhindrer kroppen i at "stjæle" L-Glutamin fra musklerne efter intens træning.
Studier viser at efter intens træning er indholdet af L-Glutamin i kroppen reduceret med op til 50 %. Eftersom kroppen bruger L-Glutamin som brændstof til immunsystemet har studier vist at brugen af L-Glutamin tilskud kan minimere nedbrydningen af muskelvæv og forbedre protein metabolismen.


Dets evne til at restituere og genopfriske kroppen ses af det faktum at L-Glutamin bruges på hospitaler til patienter der har været udsat for svære skader, herunder brandsårspatienter.

L-Glutamin evner også at "forstørre" muskelcellerne. Dette er blevet bevist i adskillige forsøg.
Der er ikke foretaget forsøg med L-Glutamin på personer der træner. Men der er foretaget forsøg der viser at et indtag af L-Glutamin på bare 2 gram, forøgede indholdet af væksthormon (HGH) i blodet med op til 400 %.

Hvem har brug for glutaminBodybuildere, styrkeatleter og andre sportsfolk kan i særdeleshed have gavn af L-Glutamin. Disse personer bruger store mængder af L-Glutamin under træning. Bodybuildere er absolut ikke de eneste der vil have gavn af et tilskud af L-Glutamin. Det har vist sig at personer der dyrker udholdenhedsidræt som cykling og løb, har gavnlig effekt af at indtage L-Glutamin samt kulhydrater umiddelbart efter træning. Mindre tilvækst af muskelmasse kan være et mangelsymptom. Muskelnedbrydning kan finde sted hvis kroppen "stjæler" L-Glutamin fra musklerne til andre opgaver såsom kvælstoftransport eller opretholdelse af immunforsvaret.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kronisk tennisalbue

Sådan får du en flad mave

Sidestik