Yoga er mere end bare god træning

Lyder barnets stilling, hundestræk, krigerstilling og ’Namaste’ velkendt i dine ører eller har du lidt svært ved at placere, hvor ordene kommer fra? Hvis du ikke ved det, så har du nok ikke prøvet at deltage i en yogatime før. Måske tænker du, at yoga ikke er noget for dig? Men når du har læst alle de gode ting, som du kan få ud af at dyrke yoga, så tør vi godt vædde på, at du får booket en prøvetime inden så længe.

Bedre sexliv


Åh, hvem kunne ikke tænke sig et bedre sexliv? Når du dyrker yoga får du blodet omkring underlivet til at strømme bedre. Du styrker også muskulaturen, hvilket også har en positiv effekt. Yoga skulle også hjælpe dig med at opnå en større tilfredsstillelse med dig selv og din krop

Yoga med menneskets bedste ven


Ja, du læste rigtigt. Du kan dyrke yoga med din hund J Det har vist ikke rigtigt manifesteret sig i Danmark endnu, men hos amerikanerne er denne form for yoga allerede vældig populær. Men hvis du aldrig har dyrket yoga før kan det godt være, at du skal prøve det et par gange alene før du tager din firbenede ven med.

Naked style


Endnu en udfordring, hvis du aldrig har prøvet at dyrke yoga før, men den helt store trend lige for tiden er altså nøgenyoga og hot nøgenyoga. Nøgenyoga siger sig selv, men når den er ’hot’, så dyrkes den i et rigtig varmt lokale. Det skulle efter sigende gøre dine muskler og bevægelser mere smidige, men til gengæld kan vi garantere dig, at du kommer til at smede max.

Yoga – mere end stræk og bøj


Vidste du, at yoga er en del af noget større? De fysiske øvelser er kun et af de otte trin, som har til formål at få kontrol over sindet:
  • Yama (etik og grundregler som minder om de ti bud)
  • Niyamas (forholdet til dig selv)
  • Asanas (yogastillinger og træning af kroppen)
  • Pranayama (åndedrætsøvelser)
  • Pratyahara (kontrol og genopladning af dine sanser)
  • Dharana (koncentration – udvikling til en større bevidsthed)
  • Dhyana (meditation – at være 100 % tilstede i nuet)
  • Samadhi (en tilstand af bevidsthed, total fred og glæde)
Reducerer sygdommeForskning har vist, at dem, der dyrker yoga har lavere risiko for at få hjertesygdomme, sukkersyge, højt blodtryk og astma. Hvis du endnu ikke har booket en prøvetime, så er du da ved at være parat nu ikke?

Genvind glæden


Har du lette symptomer på stress, angst eller depression, så kan yoga hjælpe dig med at finde tilbage til dig selv og glæden.

Alderen betyder ingenting


Når det kommer til yoga, så betyder din fødselsdato ikke et hak. Du kan dyrke yoga fra du er helt ung til du bliver gammel. Vidste du fx, at den 90 årige Gladys Morris fra England – trods sine år på bagen stadig – stadig dyrker yoga?

God mod rynker


Drop rynkecremen og gå til yoga i stedet. Yoga skulle nemlig efter sigende have en foryngende effekt. Du opnår bedre iltning i kroppen, bedre immunforsvar og celleskader bliver lettere repareret.
Ja, vi synes i hvert fald der er så mange fordele ved yoga, at det næsten er dumt ikke at dyrke det. Du kan i hvert fald prøv

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Få større muskelmasse med protein

Kronisk tennisalbue

Fysioterapi